perjantai 8. helmikuuta 2013

AA: Anonyymit avautujat


Tiina Tutkijalle on esitetty perustellusti kysymys siitä, miksi blogi on anonyymi. Tähän on kolme syytä:
  1. Tiina Tutkija on huolissaan siitä, miten blogin kirjoittaminen vaikuttaa hänen uraansa huippuyliopistossa. Hän arvelee, että kaikki eivät ole mielissään suorasta julkisesta puheesta, joka on ristiriidassa yliopiston virallisen viestinnän kanssa. Tiina tunnustaa, että on paradoksaalista tuntea huolta kriittisestä ajattelusta yliopistossa, jossa kriittistä ajattelua nimenomaan pyritään opettamaan. Tästä voi itse kukin päätellä jotain asioiden laidasta. 
  2. Tiina Tutkija on saanut paljon palautetta, jossa ihmiset tunnistavat blogista omia kokemuksiaan ja tunteitaan ja omien akateemisten yhteisöjensä käytäntöjä. Anonyymius voi auttaa löytämään tällaisia samaistumiskohteita: vaikka kyse on tietylle tutkijalle tietyssä laitoksessa ja tietyssä yliopistossa tapahtuvista asioista, kyse on samalla myös yksilön kokemuksen ylittävistä käytännöistä, joissa me kaikki olemme mukana eri puolilla akateemista maailmaa.
  3. On otettava huomioon mahdollisuus, että Tiina Tutkijan persoonallisuus alkaa jakautua ja hänen identiteettinsä koostua yhä useammista, jopa keskenään ristiriitaisista paloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti